Kaamean mukava viikonloppu

17. – 18.10.2015 klo 12-16

Napialan Wanhan Koulun noitasisarukset Synnöve ja Brunhild Lukkihurme saivat vieraakseen 30-40 ihanan  ”karmeaa” pikkunoitaa ja -hirviötä.

Lapset askartelivat Brunhildin avustuksella risti-nolla -pelin, joissa vastakkain olivat mm. haamut ja möröt. Moni ehti askarrella purkkipuhelimen ja pelottavan kauhanukenkin. Ehdottomasti suosituinta oli kuitenkin Synnöven kokkikoulu, jossa lapset koristelivat kammottavan näköisiä kakkutikkareita! Nam!

Kartanomatkojen mukana Koulumuseoomme

Kartanomatkat ryhmämatka ympäri vuoden

Kartanomatkat on ryhmämatka, bussimatka, kulttuurimatka, seniorimatka, harrastematka, puutarhamatka, elämysmatka, laatumatka, kevätretki, kesäretki, syysretki, talviretki, marttamatka, pikkujoulumatka, luontoretki, kokousmatka ja paljon muuta. Kartanomatkojen kautta saatte mukavia kotimaan bussi- ja laivamatkoja. Kerää oma ryhmä ja lähde mukavalle ryhmämatkalle!

Kartanomatkojen yrittäjä Marjut Jokinen on vuoden 2012 Mäntsälän Yrittäjänainen, Vuoden Salli 2012.

Napialan Wanha Koulu mukana ryhmämatkoilla

Koko päivän opastettu retki Janakkalan kulttuurimaisemiin. Matkalla siirrytään vuosikymmeniä taaksepäin.

Muistatko millaista oli istua kansakoulun oppitunnilla? Sen voit kokea vuonna 1898 valmistuneen kansakoulun pulpetissa. Vanhan ajan oppitunti oikean opettajan johdolla asianmukaisine kouluvälinein. Rooliopastus.

Ainekuvat inspiroivat tekstiin

Entisajan koulu

Eila Lång eläytyy roolinsa museo-opettajana.

Kynsitarkastus

Mitähän opettaja olisi sanonut kynsilakoista.

Napialan Wanha Koulu muuntuu moneksi!

Napialan Wanhalla Koululla järjestetään keväisen ja syksyisen vierailujakson  lisäksi muitakin tapahtumia. Näistä ilmoitetaan tämän oman kanavamme lisäksi myös Janakkalan kunnan tapahtumasivuilla!

Perinteisesti tapahtumamme ovat seuraavia:

Pääsiäisen tienoilla, palmusunnuntain alla, askartelua lapsille, kirpputori tms.

Brunhild Lukkihurme

Lankalauantai

Pikkutrullit eväitä syömässä

Joulun alla joululahjatori, kirpputori, askartelua lapsille…

Jouluaskartelua lasten kanssa.

Lapset askartelevat joulumuorin opastuksella jouluisia koristeita ja/tai lahjoja.

Kesällä lauluhetkiä, lasten päivä ja tietenkin koulun tontilla oleva Napialan Työväennäyttämön kesäteatteri.